Káposztaleves tejfölösen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Káposztaleves tejfölösen

Hozzávalók:

  • 20 dkg fejes káposzta
  • 25 dkg sertéscomb
  • 10 dkg bacon
  • 2 sárgarépa
  • 1 zöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • köménymag
  • 1 ek ketchup
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 tk Piros Arany
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 ek olaj
  • 2 l víz

Elkészítése:

A húst, a bacont és a káposztát vágjuk fel kisebb kockákra. A zöldségeket vékonyan karikázzuk le. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.

Egy fazékba hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el üvegesre párolni a bacont és a vöröshagymát. Pár perc után adjuk hozzá a fokhagymát, majd a húst és a zöldségeket. Néha megkeverve addig pároljuk, még a hús kifehéredik. Ezután adjuk hozzá a ketchupot, a Piros Aranyat, a pirospaprikát, ízlés szerint sót, őrölt borsot és a köménymagot, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, és főzzük félpuhára.

Amikor a hús és a zöldségek félig megpuhultak, akkor adjuk hozzá a kockára vágott káposztát, ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük puhára.

A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévő leveshez. Ezután szép lassan főzzük még pár percig, majd teljesen lefedve hagyjuk legalább egy fél óráig állni.

Tálalás előtt merjük a levest tányérokba, és ízlés szerint egy szelet kenyérrel kínáljuk.