Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapor leves bugyantott tojással recept

Kapor leves bugyantott tojással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csokor kapor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tejföl
    • 1,5 liter víz
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 evőkanál liszt
    • 7-8 dkg füstölt szalonna
    • bors
    • pirospaprika

    Elkészítése:

    A hagymát megpucoljuk, majd apróra felvágjuk. A szalonnát felkockázzuk, majd kipirítjuk és a pörcöt kiszedjük belőle. A visszamaradó zsírban megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a felaprított kaprot, rászórjuk a lisztet, pirospaprikát (csipetnyi), majd alaposan elkeverjük és felöntjük vízzel, ízlés szerint fűszerezzük és kb 10 percig főzzük.

    A tejfölt kikeverjük 1 tojás sárgájával, majd levesléből merünk hozzá és ha már felmelegedett a tejföl a leveslétől, hozzáadjuk a leveshez és alaposan elkeverjük.

    Egy edénybe felforralunk kb 1,5 l vizet, hozzáadunk 1 ek cukrot, 3 ek ecetet és 2 kk sót. A tojásokat feltörjük és lassan, a forrásban lévő vízbe engedjük. A lángot lejjebb vesszük, hogy ne forrjon a víz és kb 7-8 perc alatt megfőzzük a tojásokat.

    A kész tojásokat átmerjük a levesbe és már tálalhatjuk is. Tálaláskor a pörcökkel megszórhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá