Kapor leves bugyantott tojással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csokor kapor
  • 6 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 1,5 liter víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 7-8 dkg füstölt szalonna
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítése:

A hagymát megpucoljuk, majd apróra felvágjuk. A szalonnát felkockázzuk, majd kipirítjuk és a pörcöt kiszedjük belőle. A visszamaradó zsírban megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a felaprított kaprot, rászórjuk a lisztet, pirospaprikát (csipetnyi), majd alaposan elkeverjük és felöntjük vízzel, ízlés szerint fűszerezzük és kb 10 percig főzzük.

A tejfölt kikeverjük 1 tojás sárgájával, majd levesléből merünk hozzá és ha már felmelegedett a tejföl a leveslétől, hozzáadjuk a leveshez és alaposan elkeverjük.

Egy edénybe felforralunk kb 1,5 l vizet, hozzáadunk 1 ek cukrot, 3 ek ecetet és 2 kk sót. A tojásokat feltörjük és lassan, a forrásban lévő vízbe engedjük. A lángot lejjebb vesszük, hogy ne forrjon a víz és kb 7-8 perc alatt megfőzzük a tojásokat.

A kész tojásokat átmerjük a levesbe és már tálalhatjuk is. Tálaláskor a pörcökkel megszórhatjuk.