Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakukkfüves paradicsomleves polentával recept

Kakukkfüves paradicsomleves polentával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Leveshez:

    • 10 dkg sűrített paradicsom
    • 1 ek kristálycukor (v. édesítő)
    • 1 zöldségleves kocka
    • 5 dl víz
    • 1 ek mascarpone
    • őrölt bors
    • worchester szósz
    • kakukkfű

    Polentához:

    • 7 dkg kukoricadara
    • 2,5 dl víz
    • őrölt bors
    • 5 dkg sajt
    • 2 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A sűrített paradicsomot és a vizet egy edénybe tesszük, majd simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a zöldségleves kockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot, worchester szószt, és a kakukkfüvet.

    Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. (Közben ha szükséges, még utánaízesítjük.)

    Amikor a leves készre főtt, állandó keverés mellett hozzáadjuk a mascarponét, és kézi habverővel simára keverjük. (Én mielőtt hozzáadtam a mascarponét, szűrőn átszűrtem, hogy még selymesebb legyen majd a leves.) Végül pedig tálalásig melegen tartjuk.

    Polenta készítése:

    A vizet felforraljuk 1 ek kukoricadarával és egy kevés sóval. Amikor már forr, állandó keverés mellett hozzáöntjük a maradék kukoricadarát, majd ízlés szerint megszórjuk őrölt borssal, és ha szükséges, még egy kevés sóval.

    Lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, míg az edény alján keletkezett rétegtől elválik. Ekkor hozzáadjuk a reszelt sajtot, és jó alaposan összekeverjük.

    Levesszük a tűzről, és egy vágódeszkára borítjuk. Vizes késsel ízlés szerinti vastagságúra formázzuk, majd teljesen kihűtjük. Amikor teljesen kihűlt, ízlés szerinti kockákra felvágjuk.

    Egy teflon serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a feldarabolt polentát beletesszük, és pár perc alatt megpirítjuk, hogy szép színt kapjon.

    Tálaláskor a levest tányérba szedjük, belehelyezünk néhány megpirított polenta kockát. (Ízlés szerint bazsalikommal is készíthetjük a levest, de a kakukkfű is nagyon jól illik a paradicsomhoz.)

    A kakukkfüves paradicsomleves polentával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 98 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá