Hozzávalók:
Leveshez:
Polentához:
Elkészítése:
A sűrített paradicsomot és a vizet egy edénybe tesszük, majd simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a zöldségleves kockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot, worchester szószt, és a kakukkfüvet.
Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. (Közben ha szükséges, még utánaízesítjük.)
Amikor a leves készre főtt, állandó keverés mellett hozzáadjuk a mascarponét, és kézi habverővel simára keverjük. (Én mielőtt hozzáadtam a mascarponét, szűrőn átszűrtem, hogy még selymesebb legyen majd a leves.) Végül pedig tálalásig melegen tartjuk.
A vizet felforraljuk 1 ek kukoricadarával és egy kevés sóval. Amikor már forr, állandó keverés mellett hozzáöntjük a maradék kukoricadarát, majd ízlés szerint megszórjuk őrölt borssal, és ha szükséges, még egy kevés sóval.
Lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, míg az edény alján keletkezett rétegtől elválik. Ekkor hozzáadjuk a reszelt sajtot, és jó alaposan összekeverjük.
Levesszük a tűzről, és egy vágódeszkára borítjuk. Vizes késsel ízlés szerinti vastagságúra formázzuk, majd teljesen kihűtjük. Amikor teljesen kihűlt, ízlés szerinti kockákra felvágjuk.
Egy teflon serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a feldarabolt polentát beletesszük, és pár perc alatt megpirítjuk, hogy szép színt kapjon.
Tálaláskor a levest tányérba szedjük, belehelyezünk néhány megpirított polenta kockát. (Ízlés szerint bazsalikommal is készíthetjük a levest, de a kakukkfű is nagyon jól illik a paradicsomhoz.)