Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsanyak leves recept

Kacsanyak leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg kacsanyak
    • néhány szem bors
    • 2-3 sárgarépa
    • 1-2 petrezselyem gyökér
    • 1 fej hagyma
    • fél karalábé
    • fél zeller
    • kevés petrezselyemzöld
    • só vagy ételízesítő
    • levestészta ízlés szerint

    Elkészítése:

    A zöldségféléket megtisztítjuk, daraboljuk vagy szeleteljük (készíthető fagyasztott leveszöldségekkel is).

    A nyakat átöblítjük, szükség szerint feldaraboljuk.

    A kacsanyakkal együtt a zöldségeket feltesszük főni sós vagy ételízesítős vízben, néhány szemes borssal együtt, annyi vízben, hogy bőven ellepje. A hagymát egészben tesszük bele. Ha felhabzik, a habot leszedjük.

    Mikor minden megfőtt, a levet leszűrjük és levestésztát főzünk bele. Ekkor adunk bele kevés, apróra vágott petrezselyemzöldet is.
    A nyakat és a zöldségeket külön tálaljuk, mindenki szedhet a leveshez ízlés szerint. Frissen őrölt borssal ízesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá