Kacsanyak leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg kacsanyak
  • néhány szem bors
  • 2-3 sárgarépa
  • 1-2 petrezselyem gyökér
  • 1 fej hagyma
  • fél karalábé
  • fél zeller
  • kevés petrezselyemzöld
  • só vagy ételízesítő
  • levestészta ízlés szerint

Elkészítése:

A zöldségféléket megtisztítjuk, daraboljuk vagy szeleteljük (készíthető fagyasztott leveszöldségekkel is).

A nyakat átöblítjük, szükség szerint feldaraboljuk.

A kacsanyakkal együtt a zöldségeket feltesszük főni sós vagy ételízesítős vízben, néhány szemes borssal együtt, annyi vízben, hogy bőven ellepje. A hagymát egészben tesszük bele. Ha felhabzik, a habot leszedjük.

Mikor minden megfőtt, a levet leszűrjük és levestésztát főzünk bele. Ekkor adunk bele kevés, apróra vágott petrezselyemzöldet is.
A nyakat és a zöldségeket külön tálaljuk, mindenki szedhet a leveshez ízlés szerint. Frissen őrölt borssal ízesítjük.