Kacsanyak leves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg pecsenyekacsa nyak
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 kis fej zeller és/vagy zeller zöld
- 1 kis fej karalábé
- 1/4 fej kelkáposzta
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 burgonya
- 1 nagyobb fej vöröshagyma megmosva, de héjastól
- 1 fej gerezd fokhagyma
- só
- egész bors
- petrezselyem zöld
- levesbetétnek tészta
Elkészítése:
A leveshez pecsenyekacsa nyakakat vettem. Tettem bele pár zúzát és szívet is.
A zöldségeket megtisztítjuk.
A pecsenyekacsa nyakakat, zúzát és szíveket hideg vízben, lassú tűzön feltesszük főni, ha felforrt leszedjük róla a habot (fontos leszedni, különben zavaros lesz a leves). Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, borsot, hagymákat /a vöröshagymát csak megmossuk, de héjasan hagyjuk/. Hozzáadjuk a megtisztított és tetszés szerint felszeletelt leveszöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, kelkáposzta, burgonya) és készre főzzük a levest.
A levest hagyjuk fél órát „pihenni”, majd szűrjük át. A zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »


