Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos káposztaleves recept

Húsos káposztaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • sertéscsont (lehet oldalas, vagy bármi más ami megmaradt a húsról)
    • 50 dkg sertéscomb
    • 1 fej káposzta
    • 1 nagy és 1 kis doboz sűrített paradicsom
    • 2 fej vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1 nagy babérlevél
    • 1 szegfűszeg
    • 6 szegfűbors
    • 8-10 fekete bors
    • csipet kömény
    • só, ételízesítő

    Elkészítése:

    A vizet felforrósítjuk, beletesszük a megmosott csontot és a kockára vágott húst. Belekockázzuk a vöröshagymákat, fokhagymákat, és beletesszük a fűszereket. Fél órát hagyjuk halk lángon főni. Ezalatt lereszeljük a káposztát, rántást készítünk, és beletesszük a levesbe, majd a sűrített paradicsomokat is. Halk lángon addig főzzük még a hús puha nem lesz. Néha megkeverjük. Pogácsával, vendégváró kiflivel tálaljuk. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá