Húsos káposztaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • sertéscsont (lehet oldalas, vagy bármi más ami megmaradt a húsról)
  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 fej káposzta
  • 1 nagy és 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy babérlevél
  • 1 szegfűszeg
  • 6 szegfűbors
  • 8-10 fekete bors
  • csipet kömény
  • só, ételízesítő

Elkészítése:

A vizet felforrósítjuk, beletesszük a megmosott csontot és a kockára vágott húst. Belekockázzuk a vöröshagymákat, fokhagymákat, és beletesszük a fűszereket. Fél órát hagyjuk halk lángon főni. Ezalatt lereszeljük a káposztát, rántást készítünk, és beletesszük a levesbe, majd a sűrített paradicsomokat is. Halk lángon addig főzzük még a hús puha nem lesz. Néha megkeverjük. Pogácsával, vendégváró kiflivel tálaljuk. Jó étvágyat!