Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tyúkhúsleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg tyúkhús, leginkább a csontos részek
    • 1 fej vöröshagyma – egészben
    • 2 gerezd fokhagyma – egészben
    • 5 db sárgarépa, megtisztítva – hosszában elvágva
    • 2 db fehérrépa – hosszában elvágva
    • 1 karalábé, megpucolva, felkarikázva
    • 1 zeller, megpucolva, felkarikázva
    • 1 burgonya, megpucolva, egészben
    • 1 zöldpaprika, kimagozva, egészben
    • 1 paradicsom egészben
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • egész bors

    Elkészítés:

    A tyúkhúsleves titka, hogy gyöngyöző vízben kell főzni, és a főzés közben keletkező habot nem kell a levesről eltávolítani. Én először a húst kezdem el főzni, majd egy óráig, és csak ezután adom hozzá a zöldségeket.

    A tyúkhúslevest ezután szűröm, és a húst, valamint a zöldségeket külön kínálom.

    A tésztát (csiga, vagy cérnametélt) külön, sós vízben szoktam megfőzni, és sosem hagyom a levesben, mert megszívja magát, és könnyen megromolhat tőle a leves még a hűtőben is.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá