Tyúkhúsleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg tyúkhús, leginkább a csontos részek
  • 1 fej vöröshagyma – egészben
  • 2 gerezd fokhagyma – egészben
  • 5 db sárgarépa, megtisztítva – hosszában elvágva
  • 2 db fehérrépa – hosszában elvágva
  • 1 karalábé, megpucolva, felkarikázva
  • 1 zeller, megpucolva, felkarikázva
  • 1 burgonya, megpucolva, egészben
  • 1 zöldpaprika, kimagozva, egészben
  • 1 paradicsom egészben
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • egész bors

Elkészítés:

A tyúkhúsleves titka, hogy gyöngyöző vízben kell főzni, és a főzés közben keletkező habot nem kell a levesről eltávolítani. Én először a húst kezdem el főzni, majd egy óráig, és csak ezután adom hozzá a zöldségeket.

A tyúkhúslevest ezután szűröm, és a húst, valamint a zöldségeket külön kínálom.

A tésztát (csiga, vagy cérnametélt) külön, sós vízben szoktam megfőzni, és sosem hagyom a levesben, mert megszívja magát, és könnyen megromolhat tőle a leves még a hűtőben is.