Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsleves a baromfiudvarból recept

Húsleves a baromfiudvarból
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 8 személyre:

    • ½ kg liba nyak
    • ½ pulyka nyak
    • ½ kg pecsenyekacsa szárnytő
    • 1 kg csirkemell csont
    • 4 szál sárgarépa
    • 3 szál fehér répa /gyökér/
    • 1 kis fej zeller és/vagy zeller zöld
    • 1 kis fej karalábé
    • 1/4 fej kelkáposzta
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 db burgonya
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma megmosva de héjastól
    • 1 fej gerezd fokhagyma
    • egész bors
    • sáfrány vagy sáfrányos szeklice /elhagyható/
    • csipet gyömbér
    • csipet szerecsendió virág
    • ételízesítő
    • petrezselyem zöld

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk. A csontokat leforrázzuk, leöblítjük. A csontokat, nyakakat és szárnytövet hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk.

    Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, borsot, hagymákat, ételízesítőt és kis lángon legalább egy órát főzzük. Beletesszük a zöldségeket és készre főzzük. A levest hagyjuk fél órát „pihenni”, majd szűrjük át. A feldarabolt zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá