Húsleves a baromfiudvarból recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 8 személyre:
- ½ kg liba nyak
- ½ pulyka nyak
- ½ kg pecsenyekacsa szárnytő
- 1 kg csirkemell csont
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál fehér répa /gyökér/
- 1 kis fej zeller és/vagy zeller zöld
- 1 kis fej karalábé
- 1/4 fej kelkáposzta
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db burgonya
- 1 nagyobb fej vöröshagyma megmosva de héjastól
- 1 fej gerezd fokhagyma
- só
- egész bors
- sáfrány vagy sáfrányos szeklice /elhagyható/
- csipet gyömbér
- csipet szerecsendió virág
- ételízesítő
- petrezselyem zöld
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk. A csontokat leforrázzuk, leöblítjük. A csontokat, nyakakat és szárnytövet hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk.
Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, borsot, hagymákat, ételízesítőt és kis lángon legalább egy órát főzzük. Beletesszük a zöldségeket és készre főzzük. A levest hagyjuk fél órát „pihenni”, majd szűrjük át. A feldarabolt zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.