Húsleves a baromfiudvarból

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Húsleves a baromfiudvarból

Hozzávalók 8 személyre:

  • ½ kg liba nyak
  • ½ pulyka nyak
  • ½ kg pecsenyekacsa szárnytő
  • 1 kg csirkemell csont
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál fehér répa /gyökér/
  • 1 kis fej zeller és/vagy zeller zöld
  • 1 kis fej karalábé
  • 1/4 fej kelkáposzta
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db burgonya
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma megmosva de héjastól
  • 1 fej gerezd fokhagyma
  • egész bors
  • sáfrány vagy sáfrányos szeklice /elhagyható/
  • csipet gyömbér
  • csipet szerecsendió virág
  • ételízesítő
  • petrezselyem zöld

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk. A csontokat leforrázzuk, leöblítjük. A csontokat, nyakakat és szárnytövet hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk.

Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, borsot, hagymákat, ételízesítőt és kis lángon legalább egy órát főzzük. Beletesszük a zöldségeket és készre főzzük. A levest hagyjuk fél órát „pihenni”, majd szűrjük át. A feldarabolt zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!