Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombócleves recept

Húsgombócleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg levescsont
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál petrezselyemgyökér
    • petrezselyemzöldje
    • 20 dkg sertéscomb darálva
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 db zsemle
    • zsemlemorzsa
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ételízesítő
    • őrölt bors
    • bazsalikom

    Elkészítése:

    A levescsontot a zöldségfélékkel, a hagymákkal, a ízesítőkkel megfőztem, mint egy szokásos húslevest.
    Leszűrtem és a gombócokat belefőztem a levesbe.

    Húsgombóc:
    A húst ledaráltam, sóztam, borsoztam. Kettő zsemlét beáztattam, kifacsartam és a húshoz adtam.
    Belekevertem 2 db felvert tojást, apróra vágott petrezselyemzöldet, vörös és fokhagymát reszeltem rá, egy kevés zsemlemorzsával jól összedolgoztam az egészet és a levesbe főztem.

    A legvégén csipet bazsalikommal ízesítettem a levest.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá