Húsgombócleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1/2 kg levescsont
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • petrezselyemzöldje
  • 20 dkg sertéscomb darálva
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db zsemle
  • zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • bazsalikom

Elkészítése:

A levescsontot a zöldségfélékkel, a hagymákkal, a ízesítőkkel megfőztem, mint egy szokásos húslevest.
Leszűrtem és a gombócokat belefőztem a levesbe.

Húsgombóc:
A húst ledaráltam, sóztam, borsoztam. Kettő zsemlét beáztattam, kifacsartam és a húshoz adtam.
Belekevertem 2 db felvert tojást, apróra vágott petrezselyemzöldet, vörös és fokhagymát reszeltem rá, egy kevés zsemlemorzsával jól összedolgoztam az egészet és a levesbe főztem.

A legvégén csipet bazsalikommal ízesítettem a levest.