Halászlé bográcsban recept
Hozzávalók:
Alaplé:
- 4 nagy fej hagyma kockára vágva
- 2 pontyfej
- 3 ponty farok
- 3 kárász
- 3 keszeg
- 3 törpeharcsa
- 3 tk fűszerpaprika
- 2 paradicsom
- 2 tv paprika
- 1 csípős zöldpaprika
- só
Halászlé:
- 3 közepes fej hagyma kockára vágva
- 2 fej fokhagyma szeletelve
- 1 tv paprika felszeletelve
- 1 zöld paprika felszeletelve
- fél chili paprika felszeletelve
- 1 paradicsom kockára vágva
- 2 ek fűszerpaprika
- 8 szelet ponty
Elkészítése:
Alaplé: a kockára vágott hagymát, két fakanálnyi olajon üvegesre pirítom, megszórom fűszerpaprikával, hozzáadom a paradicsomot, a paprikákat sózom, borsozom, felöntöm kb 2 liter vízzel és fedő nélkül zubogva főzöm negyed órát, majd hozzáadom a megmosott, megtisztított, feldarabolt apró halat, ponty fejet és farkat, megsózom és addig főzöm amíg a hús nem kezd leválni a csontról (kb 40 perc).
Ha megfőtt, kiszedegetem belőle a csontot szálkát és tekerős passzírozón átnyomom.
Halászlé: a hagymát két fakanálnyi zsíron üvegesre pirítom, hozzáteszem a fokhagymát, a paprikákat, a paradicsomot és pár percig így is pirítom, megszórom a fűszerpaprikával, hozzáadom az előre elkészített alaplevet, felöntöm vízzel, sózom és fél órát zubogva főzöm, majd beleteszem a halszeleteket és további 4-5 percig főzöm, arra vigyázva, hogy ilyenkor már nem keverem, hogy nehogy összetörjenek a halszeletek.
Jó étvágyat! :)