Halászlé bográcsban

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Halászlé bográcsban

Hozzávalók:
Alaplé:

  • 4 nagy fej hagyma kockára vágva
  • 2 pontyfej
  • 3 ponty farok
  • 3 kárász
  • 3 keszeg
  • 3 törpeharcsa
  • 3 tk fűszerpaprika
  • 2 paradicsom
  • 2 tv paprika
  • 1 csípős zöldpaprika

Halászlé:

  • 3 közepes fej hagyma kockára vágva
  • 2 fej fokhagyma szeletelve
  • 1 tv paprika felszeletelve
  • 1 zöld paprika felszeletelve
  • fél chili paprika felszeletelve
  • 1 paradicsom kockára vágva
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 8 szelet ponty

Elkészítése:

Alaplé: a kockára vágott hagymát, két fakanálnyi olajon üvegesre pirítom, megszórom fűszerpaprikával, hozzáadom a paradicsomot, a paprikákat sózom, borsozom, felöntöm kb 2 liter vízzel és fedő nélkül zubogva főzöm negyed órát, majd hozzáadom a megmosott, megtisztított, feldarabolt apró halat, ponty fejet és farkat, megsózom és addig főzöm amíg a hús nem kezd leválni a csontról (kb 40 perc).

Ha megfőtt, kiszedegetem belőle a csontot szálkát és tekerős passzírozón átnyomom.

Halászlé: a hagymát két fakanálnyi zsíron üvegesre pirítom, hozzáteszem a fokhagymát, a paprikákat, a paradicsomot és pár percig így is pirítom, megszórom a fűszerpaprikával, hozzáadom az előre elkészített alaplevet, felöntöm vízzel, sózom és fél órát zubogva főzöm, majd beleteszem a halszeleteket és további 4-5 percig főzöm, arra vigyázva, hogy ilyenkor már nem keverem, hogy nehogy összetörjenek a halszeletek.

Jó étvágyat! :)