Gyümölcsmentő krémleves recept
Hozzávalók:
- 3 nagyobb alma
- 3 nagyobb körte
- 10 szem szilva
- 1 nagy csipet só
- 3 ek cukor
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a körtét és az almát meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A szilvákat kettévágjuk, és a magjukat kiemeljük.
A gyümölcsöket egy fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, és a fahéjat. Addig főzzük, amíg a gyümölcsök megpuhulnak. Merülő mixerrel pürésítjük.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük.
Beleöntjük a tejszínt a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot, és pár perc után elzárjuk.
Jól behűtve kínáljuk.
Tipp:
Olyan sok gyümölcsöt kaptunk, hogy nem bírtuk mind megenni, és kezdtek veszíteni a frissességükből. Így ezeket felhasználva készült el ez a finom kis krémleves. Jól behűtve kellemes frissítő volt a nagy melegben.