Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsmentő krémleves recept

Gyümölcsmentő krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 nagyobb alma
    • 3 nagyobb körte
    • 10 szem szilva
    • 1 nagy csipet só
    • 3 ek cukor
    • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 1 ek vaníliás pudingpor
    • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
    • 1 tasak vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a körtét és az almát meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A szilvákat kettévágjuk, és a magjukat kiemeljük.

    A gyümölcsöket egy fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, és a fahéjat. Addig főzzük, amíg a gyümölcsök megpuhulnak. Merülő mixerrel pürésítjük.

    A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük.

    Beleöntjük a tejszínt a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot, és pár perc után elzárjuk.
    Jól behűtve kínáljuk.

    Tipp:

    Olyan sok gyümölcsöt kaptunk, hogy nem bírtuk mind megenni, és kezdtek veszíteni a frissességükből. Így ezeket felhasználva készült el ez a finom kis krémleves. Jól behűtve kellemes frissítő volt a nagy melegben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá