Gyümölcsmentő krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb alma
  • 3 nagyobb körte
  • 10 szem szilva
  • 1 nagy csipet só
  • 3 ek cukor
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítése:

A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a körtét és az almát meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A szilvákat kettévágjuk, és a magjukat kiemeljük.

A gyümölcsöket egy fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, és a fahéjat. Addig főzzük, amíg a gyümölcsök megpuhulnak. Merülő mixerrel pürésítjük.

A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük.

Beleöntjük a tejszínt a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot, és pár perc után elzárjuk.
Jól behűtve kínáljuk.

Tipp:

Olyan sok gyümölcsöt kaptunk, hogy nem bírtuk mind megenni, és kezdtek veszíteni a frissességükből. Így ezeket felhasználva készült el ez a finom kis krémleves. Jól behűtve kellemes frissítő volt a nagy melegben.