Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsleves földicseresznyével recept

Gyümölcsleves földicseresznyével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 db szép alma hámozva és kimagozva
    • 5 dkg kék áfonya
    • 10 db földicseresznye
    • 2 dl tejföl
    • 2 dl tejszín
    • 2 db szegfűszeg
    • 1 db csillagánizs
    • 10 dkg cukor
    • 1 db fahéj
    • 1 db bionarancs héja
    • 1 db citrom leve
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • csipet só
    • 1 liter víz

    Elkészítése:

    1 liter vízben felteszem főni a cikkekre vágott almát, beledobom az áfonyát is, meg a fűszereket és a cukrot.

    Csipet sóval is ízesítem, és a narancs héját belereszelem. A földicseresznyét alaposan megmosom, és azt is a levesbe teszem. Az alma fő meg előbb, a többi gyümölcsnek nem kell szétfőni.

    Citromlével ízesítem, mert kiemeli a színeket. A tejfölbe keverem a tejszínt és a pudingport, majd a főzőléből kiveszek egy keveset, és összekeverem a tejfölös keverékkel, ehhez egy kis habverőt használok, mert így csomómentes lesz, és behabarom vele a levest. 4-5 percig kevergetve főzöm még, majd leveszem a tűzhelyről.

    Megkóstolom, majd utánaízesítem. (Aki szereti, még citromfűvel is kínálhatja.) Behűtve kínálom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá