Gyümölcsleves földicseresznyével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 3 db szép alma hámozva és kimagozva
  • 5 dkg kék áfonya
  • 10 db földicseresznye
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 2 db szegfűszeg
  • 1 db csillagánizs
  • 10 dkg cukor
  • 1 db fahéj
  • 1 db bionarancs héja
  • 1 db citrom leve
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • csipet só
  • 1 liter víz

Elkészítése:

1 liter vízben felteszem főni a cikkekre vágott almát, beledobom az áfonyát is, meg a fűszereket és a cukrot.

Csipet sóval is ízesítem, és a narancs héját belereszelem. A földicseresznyét alaposan megmosom, és azt is a levesbe teszem. Az alma fő meg előbb, a többi gyümölcsnek nem kell szétfőni.

Citromlével ízesítem, mert kiemeli a színeket. A tejfölbe keverem a tejszínt és a pudingport, majd a főzőléből kiveszek egy keveset, és összekeverem a tejfölös keverékkel, ehhez egy kis habverőt használok, mert így csomómentes lesz, és behabarom vele a levest. 4-5 percig kevergetve főzöm még, majd leveszem a tűzhelyről.

Megkóstolom, majd utánaízesítem. (Aki szereti, még citromfűvel is kínálhatja.) Behűtve kínálom.