Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsleves recept

Gyümölcsleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg alma
    • 0,5 kg meggy
    • 0,5 kg barack
    • 1,5 liter víz
    • csipet só
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 dl tejföl
    • 3 ek liszt
    • 10 dkg cukor
    • 1 mk őrölt szegfűszeg
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 3-4 citromhéj darabka
    • 1 ek citromlé

    Elkészítése:

    A gyümölcsöket megtisztítjuk, a meggyet kimagozzuk, az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk és kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk. A barackot szintén apró kockákra vágjuk.

    Hideg vízben feltesszük főni. A citromhéjat, a csipet sót, a szegfűszeget és fahéjat hozzáadva forrásig melegítjük. Közben a tejszínnel és a tejföllel simára keverjük a cukrot és a lisztet. Amint felforrt a leves, a habarásban 4 dl forró gyümölcslevet elkeverünk, majd folytonos keveréssel a forró levesbe öntjük. Újraforrástól kb. 3 percig csendesen főzzük.

    A citromhéjat főzés után vegyük ki a levesből. Behűtve kínáljuk.

    Tipp:

    Idény szerint változtathatjuk a gyümölcsöket, ami ribizli, egres, körte, cseresznye vagy sárgabarack is lehet aszerint, hogy ki mit szeret igazán.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá