Hozzávalók:
Elkészítése:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, a meggyet kimagozzuk, az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk és kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk. A barackot szintén apró kockákra vágjuk.
Hideg vízben feltesszük főni. A citromhéjat, a csipet sót, a szegfűszeget és fahéjat hozzáadva forrásig melegítjük. Közben a tejszínnel és a tejföllel simára keverjük a cukrot és a lisztet. Amint felforrt a leves, a habarásban 4 dl forró gyümölcslevet elkeverünk, majd folytonos keveréssel a forró levesbe öntjük. Újraforrástól kb. 3 percig csendesen főzzük.
A citromhéjat főzés után vegyük ki a levesből. Behűtve kínáljuk.
Idény szerint változtathatjuk a gyümölcsöket, ami ribizli, egres, körte, cseresznye vagy sárgabarack is lehet aszerint, hogy ki mit szeret igazán.