Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg friss gyümölcs: alma, körte, birsalma, szilva, meggy, cseresznye, szőlő, őszibarack, sárgabarack stb.
    • fél citrom leve
    • fahéj
    • szegfűszeg
    • fél csipet só
    • ízlés szerint cukor
    • 2 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor

    Elkészítés: Az előkészített, megpucolt, kimagozott gyümölcsöket szeleteljük fel egyforma nagyságúra, majd vízben tegyük fel őket főni. Valamennyivel több vizet öntsünk hozzájuk, mint amennyi ellepi őket. Közben a citromlével, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a sóval és a cukorral ízesítsük a őket.

    Amíg fő a leves, addig a pudingport keverjük csomómentesre a tejjel, majd ha a gyümölcsök félig megfőttek, akkor öntsük hozzá a leveshez. Még egyet forraljunk a gyümölcslevesen, és már kész is vagyunk.

     

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá