Gyümölcsleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg friss gyümölcs: alma, körte, birsalma, szilva, meggy, cseresznye, szőlő, őszibarack, sárgabarack stb.
- fél citrom leve
- fahéj
- szegfűszeg
- fél csipet só
- ízlés szerint cukor
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés: Az előkészített, megpucolt, kimagozott gyümölcsöket szeleteljük fel egyforma nagyságúra, majd vízben tegyük fel őket főni. Valamennyivel több vizet öntsünk hozzájuk, mint amennyi ellepi őket. Közben a citromlével, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a sóval és a cukorral ízesítsük a őket.
Amíg fő a leves, addig a pudingport keverjük csomómentesre a tejjel, majd ha a gyümölcsök félig megfőttek, akkor öntsük hozzá a leveshez. Még egyet forraljunk a gyümölcslevesen, és már kész is vagyunk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.