Gyors meggyleves recept

Hozzávalók:
- 1 üveg meggybefőtt
- fél citrom leve
- 1 kk fahéj
- szegfűszeg
- 1 ek cukor
- 20 g liszt
- 3 dl főzőtejszín
- kb 5 dl tej
Elkészítése:
A befőttet a levével együtt feltesszük főni. Hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, citromlevet, cukrot.
20 percig fedő alatt főzzük. Beleöntjük a tejet, ha felforrt, hozzáadjuk a liszttel elkevert tejszínt.
2 percig még főzzük. Szükség esetén fahéjjal és cukorral ízesíthetjük még.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »