Gyors meggyleves recept
Hozzávalók:
- 1 üveg meggybefőtt
- fél citrom leve
- 1 kk fahéj
- szegfűszeg
- 1 ek cukor
- 20 g liszt
- 3 dl főzőtejszín
- kb 5 dl tej
Elkészítése:
A befőttet a levével együtt feltesszük főni. Hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, citromlevet, cukrot.
20 percig fedő alatt főzzük. Beleöntjük a tejet, ha felforrt, hozzáadjuk a liszttel elkevert tejszínt.
2 percig még főzzük. Szükség esetén fahéjjal és cukorral ízesíthetjük még.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









