Májgombóc leves recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyem gyökér és zöld
- 2 db tyúkhús leves kocka
- ételízesítő
A gombóchoz:
- 1 db kacsamájpástétom vagy más májkrém
- 2 db zsömle
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés zsemlemorzsa
Elkészítése:
A zöldségeket karikákra szeleteljük, 1 ek. olajon, kevés vízzel és a többi hozzávalókkal puhára főzzük. Amikor megpuhult, felöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel és felforraljuk. A zsemlét beáztatjuk, kifacsarjuk, hozzákeverjük a tojást, a libamáj pástétomot, a petrezselyemzöldet. Mivel nem áll össze megfelelő szilárdságúra, ezért még zsemlemorzsát is keverünk bele. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle. A levest a gombócokkal készre főzzük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.