Májgombóc leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Májgombóc leves

Hozzávalók:

  • sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem gyökér és zöld
  • 2 db tyúkhús leves kocka
  • ételízesítő

A gombóchoz:

  • 1 db kacsamájpástétom vagy más májkrém
  • 2 db zsömle
  • 1 db tojás
  • kevés zsemlemorzsa

Elkészítése:
A zöldségeket karikákra szeleteljük, 1 ek. olajon, kevés vízzel és a többi hozzávalókkal puhára főzzük. Amikor megpuhult, felöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel és felforraljuk. A zsemlét beáztatjuk, kifacsarjuk, hozzákeverjük a tojást, a libamáj pástétomot, a petrezselyemzöldet. Mivel nem áll össze megfelelő szilárdságúra, ezért még zsemlemorzsát is keverünk bele. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle. A levest a gombócokkal készre főzzük.