Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyenge-bableves recept

Gyenge-bableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg gyenge-bab
    • 1 kisebb babérlevél
    • 1 púpos kk só
    • 2 nagy csipet őrölt bors
    • 0,5 leveskocka
    • 2 csapott ek liszt
    • 2 ek olaj
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    A babot alaposan megtisztítjuk, és feltesszük egy fazékban főni. Beledobjuk a babérlevelet, a leveskockát, beleszórjuk a sót és a borsot. A lisztet elkeverjük az olajjal egy kis lábasban. Kis lángon világosra pirítjuk. Kevéske, kb. 0,5 dl vízzel csomómentesre keverjük, beleszórjuk a fűszerpaprikát, majd a tejföllel krémesítjük.

    Ha már eléggé megpuhult a bab, a leves levéből pár kanállal merünk a rántásba, és az egészet a levesbe csorgatjuk. Hagyjuk felfőni.

    Melegen kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá