Gyenge-bableves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Gyenge-bableves

Hozzávalók:

  • 30 dkg gyenge-bab
  • 1 kisebb babérlevél
  • 1 púpos kk só
  • 2 nagy csipet őrölt bors
  • 0,5 leveskocka
  • 2 csapott ek liszt
  • 2 ek olaj
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

A babot alaposan megtisztítjuk, és feltesszük egy fazékban főni. Beledobjuk a babérlevelet, a leveskockát, beleszórjuk a sót és a borsot. A lisztet elkeverjük az olajjal egy kis lábasban. Kis lángon világosra pirítjuk. Kevéske, kb. 0,5 dl vízzel csomómentesre keverjük, beleszórjuk a fűszerpaprikát, majd a tejföllel krémesítjük.

Ha már eléggé megpuhult a bab, a leves levéből pár kanállal merünk a rántásba, és az egészet a levesbe csorgatjuk. Hagyjuk felfőni.

Melegen kínáljuk.