Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Székelygulyás recept

Székelygulyás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéslapocka
    • 15 dkg füstölt kolbász karikákra vágva
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 db zöldpaprika
    • 2 db paradicsom
    • 1 doboz káposzta
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 evőkanál olaj
    • 3 dl tejföl
    • 1 evőkanál liszt
    • bors
    • pirospaprika
    • őrölt kömény

    Elkészítése:
    A felaprított hagymát forró olajban megdinszteljük, levesszük a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a kockára vágott húst. Átforgatjuk, megszórjuk sóval, borssal, köménnyel, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, paradicsomot, a paprikát, a levétől lecsöpögtetett káposztát, a kolbász karikákat és egy kevés vizet öntve alá fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk. Ha a hús puha a 2 evőkanál lisztet elkeverjük 2 dl tejföllel és 2 dl vízzel, majd az egészet az ételhez öntjük és még néhány percig együtt pároljuk. A maradék tejföllel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá