Székelygulyás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 15 dkg füstölt kolbász karikákra vágva
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 doboz káposzta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • pirospaprika
  • őrölt kömény

Elkészítése:
A felaprított hagymát forró olajban megdinszteljük, levesszük a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a kockára vágott húst. Átforgatjuk, megszórjuk sóval, borssal, köménnyel, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, paradicsomot, a paprikát, a levétől lecsöpögtetett káposztát, a kolbász karikákat és egy kevés vizet öntve alá fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk. Ha a hús puha a 2 evőkanál lisztet elkeverjük 2 dl tejföllel és 2 dl vízzel, majd az egészet az ételhez öntjük és még néhány percig együtt pároljuk. A maradék tejföllel tálaljuk.