Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gulyás leves pulykából recept

Gulyás leves pulykából
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulykacomb
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 kávéskanál őrölt kömény
    • 2 kávéskanál pirospaprika
    • 2 db paradicsom
    • 2 db paprika
    • 2 tk ételízesítő
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 6 szem burgonya
    • 1 ízlés szerint őrölt bors
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ízlés szerint só
    • 10 ek rétesliszt
    • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)

    Elkészítése

    Nagy fazékban, zsíron megpárolom a kockára vágott hagymát.

    Gulyásleves pulykából 003

    Félrehúzom és rászórom a pirospaprikát, őrölt köményt és a felkockázott húst.  Ízlés szerint meghintem őrölt borssal.

    Elkeverem, visszahúzom a tűzre, hozzáadom a kockára vágott paprikát és paradicsomot, majd ezzel is elkeverem.

    Gulyásleves pulykából 004

    Lefedve, 15 percig párolom. Ezután rászedem a karikára szeletelt répákat és újra 10 percig párolom, majd felöntöm 3 l vízzel.

    Gulyásleves pulykából 006

    Beleteszem a hosszúkásra vágott burgonyát és az ételízesítőt. Ízlés szerint sózom és puhára főzöm a benne levőket.

    A csipetke elkészítése:

    Közben a tojásból, lisztből, kevés sóból félkemény tésztát gyúrok, amit belecsipkedek a levesbe, amikor forr.

    Gulyásleves pulykából 010

    Végül, még 10 percig főzöm, amíg a csipetke megfő.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá