Gulyás leves pulykából

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 kávéskanál őrölt kömény
  • 2 kávéskanál pirospaprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 2 tk ételízesítő
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 6 szem burgonya
  • 1 ízlés szerint őrölt bors
  • 2 db tojás
  • 1 ízlés szerint só
  • 10 ek rétesliszt
  • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)

Elkészítése

Nagy fazékban, zsíron megpárolom a kockára vágott hagymát.

Gulyásleves pulykából 003

Félrehúzom és rászórom a pirospaprikát, őrölt köményt és a felkockázott húst.  Ízlés szerint meghintem őrölt borssal.

Elkeverem, visszahúzom a tűzre, hozzáadom a kockára vágott paprikát és paradicsomot, majd ezzel is elkeverem.

Gulyásleves pulykából 004

Lefedve, 15 percig párolom. Ezután rászedem a karikára szeletelt répákat és újra 10 percig párolom, majd felöntöm 3 l vízzel.

Gulyásleves pulykából 006

Beleteszem a hosszúkásra vágott burgonyát és az ételízesítőt. Ízlés szerint sózom és puhára főzöm a benne levőket.

A csipetke elkészítése:

Közben a tojásból, lisztből, kevés sóból félkemény tésztát gyúrok, amit belecsipkedek a levesbe, amikor forr.

Gulyásleves pulykából 010

Végül, még 10 percig főzöm, amíg a csipetke megfő.