Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízgombóc leves recept

Grízgombóc leves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • egy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • annyi búzadara amennyit felvesz (kb 1/4 pohár)
    • egy szál sárgarépa
    • 1-2 közepes burgonya
    • egy karalábé
    • egy gerezd fokhagyma
    • egy közepes fej vöröshagyma
    • petrezselyemzöld
    • só, bors
    • fél zeller
    • akár egy leveskocka

    Elkészítése:
    A vöröshagymát olajon övegesre pirítjuk, majd a többi hozzávalót is megpirítjuk. Ha megpirultak felöntjük tetszés szerinti mennyiségű vízzel és ha akarunk tehetünk bele leves kockát is. Amíg a leves fő addig elkészítjük a gombócnak valót. A tojást összekeverjük a búzadarával. Adhatunk hozzá petrezselyemzöldet, pikánsabb ízt ad neki. Nedves kézzel, vagy kanál segítségével a forró levesbe szaggatjuk a gombósokat. Addig főzzük, míg fel nem jönnek a leves felszínére. Kicsi gombócok legyenek, hogy ne kelljen sokáig főzni! Bármilyen zöldséget adhatunk még a leveshez amit a család szeret.
    A grízgombóc leves receptje

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá