Grízgombóc leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • egy tojás
  • annyi búzadara amennyit felvesz (kb 1/4 pohár)
  • egy szál sárgarépa
  • 1-2 közepes burgonya
  • egy karalábé
  • egy gerezd fokhagyma
  • egy közepes fej vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • só, bors
  • fél zeller
  • akár egy leveskocka

Elkészítése:
A vöröshagymát olajon övegesre pirítjuk, majd a többi hozzávalót is megpirítjuk. Ha megpirultak felöntjük tetszés szerinti mennyiségű vízzel és ha akarunk tehetünk bele leves kockát is. Amíg a leves fő addig elkészítjük a gombócnak valót. A tojást összekeverjük a búzadarával. Adhatunk hozzá petrezselyemzöldet, pikánsabb ízt ad neki. Nedves kézzel, vagy kanál segítségével a forró levesbe szaggatjuk a gombósokat. Addig főzzük, míg fel nem jönnek a leves felszínére. Kicsi gombócok legyenek, hogy ne kelljen sokáig főzni! Bármilyen zöldséget adhatunk még a leveshez amit a család szeret.
A grízgombóc leves receptje