Grízgombóc leves recept

Hozzávalók:
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 3-4 db burgonya
- 1 karfiol rózsa
- 1 szelet karalábé
- 2 húsleves kocka
- 3 gerezd foghagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- só, ételízesítő
- kis petrezselyem
Galuskához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- kis petrezselyem apróra vágva, vagy szárított
- 10 dkg zsír
- 20 dkg búzadara
Elkészítése:
A vízhez hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, majd fűszerezzük, hozzáadjuk a kockákat. Puhulásig főzzük.
Közben elkészítjük a galuskát. A tojásokat felverjük, belekeverjük a többi alapanyagot, majd legalább fél órát állni hagyjuk. Ezután kis gombócokat formálunk belőle és beletesszük a levesbe. Kb 10 perc alatt megfő.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »