Grízgombóc leves recept
Hozzávalók:
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 3-4 db burgonya
- 1 karfiol rózsa
- 1 szelet karalábé
- 2 húsleves kocka
- 3 gerezd foghagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- só, ételízesítő
- kis petrezselyem
Galuskához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tk só
- kis petrezselyem apróra vágva, vagy szárított
- 10 dkg zsír
- 20 dkg búzadara
Elkészítése:
A vízhez hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, majd fűszerezzük, hozzáadjuk a kockákat. Puhulásig főzzük.
Közben elkészítjük a galuskát. A tojásokat felverjük, belekeverjük a többi alapanyagot, majd legalább fél órát állni hagyjuk. Ezután kis gombócokat formálunk belőle és beletesszük a levesbe. Kb 10 perc alatt megfő.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

