Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombóc leves recept

Gombóc leves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • olaj
    • tört paprika
    • 1 fej hagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 petrezselyem
    • kelkáposztalevél vagy néhány kelbimbó
    • 1 zöldpaprika
    • 1 kis zeller
    • néhány karfiol

    A gombóchoz:

    • 1/2 kg krumpli
    • 20-25 dkg liszt
    • 2 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:
    Zsiradékon megdinsztelek 1 fej hagymát apróra vágva. Meghintem tört paprikával és rárakom a megtisztított, felaprított zöldségféléket. Felöntöm meleg vízzel és megsózva főzöm. Ha a zöldségek félig megfőttek, megízlelem a levest, és ha kell, utóízesítem. Belerakom az elkészített gombócokat a levesbe. Mikor feljönnek a leves felszínére, akkorra megfőnek.

    A gombócot a főtt krumpli, a liszt, a margarin , a tojás és a só összegyúrása után diónyira formázva készítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá