Gombóc leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • olaj
  • tört paprika
  • 1 fej hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 petrezselyem
  • kelkáposztalevél vagy néhány kelbimbó
  • 1 zöldpaprika
  • 1 kis zeller
  • néhány karfiol

A gombóchoz:

  • 1/2 kg krumpli
  • 20-25 dkg liszt
  • 2 dkg margarin
  • 1 tojás só

Elkészítése:
Zsiradékon megdinsztelek 1 fej hagymát apróra vágva. Meghintem tört paprikával és rárakom a megtisztított, felaprított zöldségféléket. Felöntöm meleg vízzel és megsózva főzöm. Ha a zöldségek félig megfőttek, megízlelem a levest, és ha kell, utóízesítem. Belerakom az elkészített gombócokat a levesbe. Mikor feljönnek a leves felszínére, akkorra megfőnek.

A gombócot a főtt krumpli, a liszt, a margarin , a tojás és a só összegyúrása után diónyira formázva készítem.