Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombóc leves recept

Húsgombóc leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Gombóc:

    • 1/2 csirkemell (lehet más darált hús is kb 30 dkg)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1-2 evőkanál liszt
    • bors
    • vegyes hús leves zöldség
    • gomba
    • karfiol

    Csipetke:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • annyi liszt amennyit a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvesz
    • 1 cs petrezselyem apróra vágva

    Előkészítés:
    A vizet felteszem forrni, a csirkemellet ledarálom, fűszerezem, összegyúrom a többi hozzávalóval és félre teszem. A zöldségeket megtisztítom tetszőlegesen felaprítom. A csipetkét kevés sóval és a petrezselyemmel jó keményre gyúrom. Ha a víz felforrt beleteszem a zöldségeket, sózom, borsozom, majd elkezdem beleszaggatni a hús gombócot. Ha nem elég ízletes vegetát vagy leves kockát lehet hozzáadni. Amíg fő össze csipkedem a csipetkének szánt tésztát és félre teszem. A végén vékony rántást készítek, megszórom pirospaprikával, felengedem tejjel és a leveshez öntöm. Amikor újra felforrt beleteszem a csipetkét, ha mint feljött a tetejére kész a leves.
    ( A húsgombóc formázására az én trükköm az, hogy a tortadíszítő kis szerkentyűről leveszem a formázót, bele töltöm a húsmasszát és így egyforma gombócokat kapok.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá