Húsgombóc leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Gombóc:

  • 1/2 csirkemell (lehet más darált hús is kb 30 dkg)
  • 1 tojás
  • 1-2 evőkanál liszt
  • bors
  • vegyes hús leves zöldség
  • gomba
  • karfiol

Csipetke:

  • 1 tojás
  • annyi liszt amennyit a tojás felvesz
  • 1 cs petrezselyem apróra vágva

Előkészítés:
A vizet felteszem forrni, a csirkemellet ledarálom, fűszerezem, összegyúrom a többi hozzávalóval és félre teszem. A zöldségeket megtisztítom tetszőlegesen felaprítom. A csipetkét kevés sóval és a petrezselyemmel jó keményre gyúrom. Ha a víz felforrt beleteszem a zöldségeket, sózom, borsozom, majd elkezdem beleszaggatni a hús gombócot. Ha nem elég ízletes vegetát vagy leves kockát lehet hozzáadni. Amíg fő össze csipkedem a csipetkének szánt tésztát és félre teszem. A végén vékony rántást készítek, megszórom pirospaprikával, felengedem tejjel és a leveshez öntöm. Amikor újra felforrt beleteszem a csipetkét, ha mint feljött a tetejére kész a leves.
( A húsgombóc formázására az én trükköm az, hogy a tortadíszítő kis szerkentyűről leveszem a formázót, bele töltöm a húsmasszát és így egyforma gombócokat kapok.)