Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseh gombócleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg darált sertéshús
    • 40dkg burgonya
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 dl tejföl
    • őrölt bors
    • késhegynyi pirospaprika
    • ecet
    • 2 húsleveskocka

    Elkészítés:
    Az olajat megforrósítjuk , paprikával meghintjük, és két liter vízzel felengedve, borssal és leveskockával ízesítjük. Közben a nyers, meghámozott burgonyákat megreszeljük, levét kinyomkodjuk, és a reszeléket a hússal, a tojással, tört fokhagymával, őrölt borssal, sóval, végül a liszttel összekavarjuk. (Ha ennyi liszttel nem állna össze, tegyünk bele még egy keveset) Ebből a masszából apró gombócokat formálunk, és lassan a forró levesbe főzzük. Kb. 15 percig forraljuk, majd a gombócokat kiszedjük, és a levesestálba tesszük. A visszamaradt levet tejföllel elkevert liszttel besűrítjük, ecettel ízesítjük, és a gombócokra szűrjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá