Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás lencseleves recept

Gombás lencseleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg lencse
    • 2 l víz
    • só ízlés szerint
    • 4 babérlevél
    • 1 gombakonzerv
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 közepes sárgarépa
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 2 ek napraforgó olaj
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 1 tk fűszerpaprika

    Elkészítése:

    A lencsét előző éjjel beáztatjuk bő vízbe, majd másnap leszűrjük.

    Egy közepes fazékban vízzel felöntve félpuhára főzzük. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a babérlevelet, a felkarikázott sárgarépát, a zúzott fokhagymát.

    Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, megsütjük rajta a gombaszeleteket, majd ezt is a leveshez adjuk.

    Kevés olajon megpirítjuk a lisztet, megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük 2 dl vízzel, és folyamatos keverés mellett berántjuk vele a levest.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá