Gombás lencseleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg lencse
  • 2 l víz
  • só ízlés szerint
  • 4 babérlevél
  • 1 gombakonzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 1 tk fűszerpaprika

Elkészítése:

A lencsét előző éjjel beáztatjuk bő vízbe, majd másnap leszűrjük.

Egy közepes fazékban vízzel felöntve félpuhára főzzük. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a babérlevelet, a felkarikázott sárgarépát, a zúzott fokhagymát.

Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, megsütjük rajta a gombaszeleteket, majd ezt is a leveshez adjuk.

Kevés olajon megpirítjuk a lisztet, megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük 2 dl vízzel, és folyamatos keverés mellett berántjuk vele a levest.