Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás kolbászos burgonyaleves recept

Gombás kolbászos burgonyaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál gyökér
    • 25 dkg gomba
    • 1 szál paraszt kolbász
    • 50 dkg burgonya
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 kanál pirospaprika
    • 1 kk só
    • 1 kk őrölt fekete bors
    • 1 kevés ételízesítő
    • 2 szál zeller zöld
    • 5 dkg betű tészta

    Elkészítése:

    A vöröshagymát és a szalonnát apróra, a zöldségeket, kolbászt karikákra, a gombát vékony szeletekre, a burgonyát kis kockákra vágjuk.

    A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Beletesszük a zöldségeket és a gombát. Sózzuk, borsozzuk és ételízesítőt adunk hozzá. Pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük a kívánt mennyiségre

    Belerakjuk a burgonyát, kolbászt és a zeller zöldet majd készre főzzük. A végén öntjük hozzá a tejszínt, amivel egyet forralunk rajta.

    Főzhetünk bele levesbetétnek tésztát, csipetkét. Én betű tésztát tettem bele.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek