Gombás kolbászos burgonyaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál gyökér
  • 25 dkg gomba
  • 1 szál paraszt kolbász
  • 50 dkg burgonya
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kanál pirospaprika
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • 1 kevés ételízesítő
  • 2 szál zeller zöld
  • 5 dkg betű tészta

Elkészítése:

A vöröshagymát és a szalonnát apróra, a zöldségeket, kolbászt karikákra, a gombát vékony szeletekre, a burgonyát kis kockákra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Beletesszük a zöldségeket és a gombát. Sózzuk, borsozzuk és ételízesítőt adunk hozzá. Pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük a kívánt mennyiségre

Belerakjuk a burgonyát, kolbászt és a zeller zöldet majd készre főzzük. A végén öntjük hozzá a tejszínt, amivel egyet forralunk rajta.

Főzhetünk bele levesbetétnek tésztát, csipetkét. Én betű tésztát tettem bele.

Jó étvágyat kívánok hozzá!