Gombaleves glauskával recept

Hozzávalók:
Leveshez:
- 25 dkg gomba
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem gyökér
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 közepes burgonya
- víz
- só
- olaj
- őrölt piros paprika
- vegeta
- csipet őrölt bors
Galuskához:
- 5 púpos evőkanál liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
Elkészítése:
Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, ezután hozzáadjuk a felkockázott gombát és összepirítjuk.
Mikor szépen összefonnyadtak, akkor hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, vegetával, borssal és összeforgatjuk.
Ezután felöntjük vízzel és felforraljuk.
Mikor már szinte minden zöldség puha elkészítjük a galuskát. Egy tálba lisztet teszünk, majd hozzá adunk egy tojást, sót és kis adagokban víz hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle.
A nokedli tésztát forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük és hozzáadjuk a kész leveshez.
Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »