Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombakrémleves recept

Gombakrémleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A leveshez:

    • 500 g vargánya gomba
    • 2-3 ek olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • kb 2 csipet só
    • 1 mk piros paprika
    • 1 nagy késhegynyi őrölt fehér bors
    • 2-3 db sárgarépa reszelve
    • 2-3 db nagyobb burgonya vékonyra szeletelve
    • 2 dl főzőtejszín

    A díszítéshez:

    • petrezselyemzöld

    Elkészítése:
    A gombát alaposan megmossuk, felkockázzuk. A vajat megolvasztjuk, majd a felkockázott vöröshagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk,megszórjuk piros paprikával. A gombát,sárgarépát,burgonyát a hagymára tesszük. Majd annyi vizet öntünk, amennyi félig ellepi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük. Összeturmixoljuk, miközben a tejszínt a levesbe csurgatjuk. Ezt követően visszatesszük a levest a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk, készre ízesítjük a levest sóval, borssal ízlésünk szerint.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá