Gombakrémleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A leveshez:

  • 500 g vargánya gomba
  • 2-3 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • kb 2 csipet só
  • 1 mk piros paprika
  • 1 nagy késhegynyi őrölt fehér bors
  • 2-3 db sárgarépa reszelve
  • 2-3 db nagyobb burgonya vékonyra szeletelve
  • 2 dl főzőtejszín

A díszítéshez:

  • petrezselyemzöld

Elkészítése:
A gombát alaposan megmossuk, felkockázzuk. A vajat megolvasztjuk, majd a felkockázott vöröshagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk,megszórjuk piros paprikával. A gombát,sárgarépát,burgonyát a hagymára tesszük. Majd annyi vizet öntünk, amennyi félig ellepi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük. Összeturmixoljuk, miközben a tejszínt a levesbe csurgatjuk. Ezt követően visszatesszük a levest a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk, készre ízesítjük a levest sóval, borssal ízlésünk szerint.