Gomba leves recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg csiperkegomba (barna kalapos /nem öreg, fajta!!/)
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 15 dkg burgonya
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 kávéskanál só
- 5 dkg tészta (levesbetét, apró tészta, eperlevél, stb)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítom kerek apróra vágom . A gombát megtisztítom , felszeletelem apróra.
A burgonyát is megtisztítom , kockára vágom. A hagymát egészben hagyom, csak a héjától megtisztítom.
Olajon a zöldségeket megdinsztelem. Pirospaprikával meghintem ,megsózom, felöntöm 2 l vízzel. Beleteszem a gombát, a végén a burgonyát ,tésztát , hiszen azoknak 15-20 perc is elég.
Legvégén a megmosott, apróra összevágott petrezselyem levelet beledobom. Egyet forralom és kész.
Tipp:
Ha szereted , kiskanál tejföllel tányérodban, elkeverheted levesed .
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.