Gomba leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg csiperkegomba (barna kalapos /nem öreg, fajta!!/)
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 15 dkg burgonya
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 kávéskanál só
- 5 dkg tészta (levesbetét, apró tészta, eperlevél, stb)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítom kerek apróra vágom . A gombát megtisztítom , felszeletelem apróra.
A burgonyát is megtisztítom , kockára vágom. A hagymát egészben hagyom, csak a héjától megtisztítom.
Olajon a zöldségeket megdinsztelem. Pirospaprikával meghintem ,megsózom, felöntöm 2 l vízzel. Beleteszem a gombát, a végén a burgonyát ,tésztát , hiszen azoknak 15-20 perc is elég.
Legvégén a megmosott, apróra összevágott petrezselyem levelet beledobom. Egyet forralom és kész.
Tipp:
Ha szereted , kiskanál tejföllel tányérodban, elkeverheted levesed .
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »